Obra
Gastronomia
- La cuina gironina. Barcelona: Laia, 1986.
- Cuina de l'Empordà i la Costa Brava. Barcelona: La Magrana, 1990.
- La cuina de l'Empordanet. La picada. Palafrugell: Baix Empordà, 1991.
- La cuina de Cadaqués. Barcelona: Empúries, 1992.
- La cuina catalana. Barcelona: La Magrana - Edicions 62, 1995; Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, [Obra en 9 volums].
- La cuina de Menorca [amb Carme Puigvert]. Barcelona: La Magrana, 1995.
- El llibre del porc. Guia d'embotits i pernils Barcelona: La Magrana, 1996.
- El llibre del peix. Barcelona: La Magrana, 1996.
- La cuina de Josep Pla. A taula amb l'autor de El que hem menjat. Barcelona: La Magrana, 1997.
- Cuina catalana a l'abast. Barcelona: La Magrana, 1997.
- Nació i deglució. Fílies i fòbies de la cultura del gust. Lleida: Pagès editors, 1997.
- La cuina mediterrània. Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, 3 vols., 1998.
- Els quatre elements i les arrels del menjar. Girona: Diputació de Girona, 1999.
- La cuina de Mallorca. Barcelona: La Magrana, 1999.
- La cultura del gust als Països Catalans. Tarragona: El Mèdol, 2000.
- La cuina medieval. A taula amb Francesc Eiximenis. Girona: Ajuntament de Girona, Institut d'Estudis Gironins, 2000.
- El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món. Valls: Cossetània, 2001.
- Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània. Valls: Cossetània, 2002.
- El gust d'un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana. Valls: Cossetània, 2002.
- Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l'Estany. Girona: CGC, 2003.
- La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d'Occitània, de Gascunya a Provença. Valls: Cossetània, 2003.
- Història i teoria del suquet. Palamós: Càtedra d'Estudis Marítims, Universitat de Girona, Ajuntament de Palamós, 2004.
- Menjant amb amics i coneguts. Barcelona: Pòrtic, 2004.
- La cuina surrealista. Dalicatessen de Salvador Dalí. Lledia: Pagés Editors, 2004.
- Dalícies. A taula amb Salvador Dalí. Valls: Cossetània, 2004.
- La cuina del món. Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, 3 vols., 2004-2005.
- Les postres i pastissos de l'àvia. Valls: Cossetània, 2005.
- El gran llibre de la cuina de les àvies. Barcelona: RBA - La Magrana, 2005; 2014.
- La cuina del peix. Del lluç arrebossat a la caldereta de llagosta. Barcelona: Mina, 2006.
- La cuina. Gastronomia tradicional sana. Barcelona: Mediterrània Edicions Culturals,4 volums, 2006-2007.
- La cuina de Mallorca. Receptes de cuina tradicional mediterrània. Pollença: El Gall Editor, 2006.
- Catalunya per sucar-hi pa. Barcelona: Dux, 2006.
- Taronges de Xàtiva. Cavallers, cuiners i papes: orígens i apogeu de la cuina valenciana. Xàtiva: Ajuntament de Xàtiva, 2007.
- El convit del Tirant. Cuina i comensalitat, de l'Edat Mitjana a Ferran Adrià. Lleida: Pagès Editors, 2007.
- Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu Valls: Cossetània, 2008.
- Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet. Valls: Cossetània, 2008.
- La cuina del Pirineu català [amb Eliana Thibaut Comelada]. Valls: Cossetània, 2009.
- Quan les trumfes fan cantar els àngels. Girona: Llibres del Segle, 2010.
- Cuina monàstica. Les receptes dels nostres monestirs. Barcelona: Mediterrània, 2013.
- Sabors de la Mediterrània. Barcelona: L'autor, 2013. (Llibre electrònic)
- 100 plats indispensables de la cuina catalana. Valls: Cossetània, 2013.
- La cuina marinera de la Costa Brava. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2013.
- L'essència de la cuina catalana. Receptes amb història i anècdotes. Barcelona: Coma Negra, 2013.
- La cuina del 1714. Història i receptes. Barcelona: Viena, 2014.
- La cuina de pagès. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2014.
- La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians. Barcelona: Viena, 2015.
- Ratafies. Valls: Cossetània, 2015.
- La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians. Barcelona: Viena, 2015.
- L'Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània. [Amb Enric Herce]. Barcelona: Viena, 2018.
- Les truites de la iaia de Can Roca d'Esponellà. Girona: MMV, 2018.
- La cuina més exquisida de la Costa Brava. Els tapers. Sant VIcenç de Castellet: Farell, 2018.
- Cuina i cultura del gust al País Valencià. El patrimoni culinari. Alacant: Universitat d'Alacant, 2019.
- La cuina de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Barcelona: Viena, 2020.
- El bacallà. Receptes, consells i història. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2021.
- La cuina d'Eivissa i Formentera. Pollença: El Gall Editor, 2021.
- 100 refranys sobre el menjar i el beure. La saviesa popular a taula. Valls: Cossetània, 2021.
- Cuina catalana tradicional amb terrissa. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2022.
- La cuina del Camp de Tarragona. Barcelona: Viena Edicions, 2022.
- Esmorzars de forquilla (i entrepans), els àpats de la felicitat. Lladó: Úrsula Llibres, 2024.
- 100 receptes a la catalana. Valls: Cossetània, 2024.
- Conserves casolanes. El llibre del rebost. Sant Vicenç de Castellet: Farell Editors, 2024.
- 69 maneres de fer-ho. Mataró: Neret, 2024.