Caos a les aules.
Una crida al sentit comú feta per un professor entusiasta i atípic que creu en l'ensenyament
Si el futur d'un país es garanteix per l'educació que reben els seus ciutadans, el nostre futur està ben fotut. Des de l'experiència i amb dosis abundants d'ironia, Antoni Dalmases fa un repàs a l'ensenyament en l'actualitat, i el diagnòstic és clar: el model d'ensenyament públic, desmantellat dia a dia, està abocat al fracàs.
Caos a les aules és «el resultat de reflexions, converses, observacions, lectures més o menys encertades, moltes hores de relació, reunions, discussions i, sobretot, bàsicament, fonamentalment, més de trenta-cinc anys ininterromputs fent classe a diversos nivells de l'ensenyament, des de l'antiga EGB fins a l'actual Secundària i Batxillerat, passant pel BUP i el COU.»
Antoni Dalmases representa l'entrega del professor vocacional que intenta fer bé la seva feina, i que té arguments i idees molt clares sobre qui mereix ser anomenat estudiant i qui és que no vol aprendre res, quins tipus de pares i de professors hi ha i, sobretot, què fan els que manen per desmantellar amb decisions absurdes el sistema educatiu.
Que el lector no busqui xifres, estadístiques o informes perquè el que trobarà són històries viscudes, noms propis i situacions reals.
(Sinopsi)