Autors i Autores
Creador i Director de la col·lecció gastronòmica "La Bona Vida". Barcelona: Empúries, 1992-1994.
Com a director de la col·lecció "Pèl & Ploma", d'Edicions de La Magrana (1995-2000) hi realitza l'edició i revisió de llibres com La cuina de l'àvia, d'Empar Sabata, De la cuina al menjador, de Xavier Fàbregas, La cuina de la Selva, de Clara Perxachs, El Romesco, d'Antoni Adserà i altres.
Artistes gironins 1800-1900. Girona: Diputació Provincial, 1974.
Guia d'arquitectura d'Olot. Barcelona: Ed. la Gaia Ciència, 1979.
Guia d'Arquitectura de Girona. Barcelona: Ed. La Gaia Ciència, 1980.
Textos referents Girona a Cuina i Vins de Catalunya, de Joan Barril. Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1982.
Text català i del vocabulari d'El gran llibre de la cuina catalana, de Josep Lladonosa. Barcelona: Empúries, 1991.
Traducció i edició del llibre August. Memòries d'un pintor, d'August Puig. Palafrugell: Palafrugell Art, 1992.
"La más atractiva cocina" al llibre Barcelona. Madrid: Everest, 1992.
Textos gastronòmics del llibre Girona. Madrid: Everest, 1993.
Textos i receptes tradicionals d'El Bulli, el sabor del Mediterrani, de Ferran Adrià. Barcelona: Empúries, 1993.
Textos de La cuina del bolet. Barcelona: La Magrana, 1995.
Revisió i notes de Les postres de l'àvia. Barcelona: La Magrana-Cercle de Lectors, 1995.
Autor de l'edició-textos, revisió, traducció de Les postres de casa meva, de Lolita Avellana. Barcelona: Empúries, 1993.
Pròleg de La cuina catalana, d'Ana María Calera. Madrid: 1994.
Text de la guia La gastronomia, de la Costa Brava als Pirineus de Girona. Girona: Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Girona, 1994.
Textos del llibre Els fideus i la fideuà(da), de Joan Iborra i Ignasi Mora. Valéncia: Tàndem, 1995.
"La cultura del porc a la Mediterrània entre el refús i l' acceptació", dins L'alimentació mediterrània, Xavier Medina ed. Barcelona: Institut Català de la Mediterrània, 1996 [Traducció espanyola La alimentación mediterránea Barcelona: Editorial Icària, 1996.
Pròleg de La cuina de l'oli d'oliva, de Glòria Baliu. Barcelona: Proa, 1998.
"Apunts històrics de les aculturacions culinàries als Pirineus", dins II Congrés Internacional Història dels Pirineus. Girona: UNED, 1998.
"Reminiscències de l'alimentació jueva en la cuina de l' Empordà i de la Mediterrània", dins La cultura del llibre: herència del passat, vivència futur. Girona: Patronat Municipal Call de Girona/Ajuntament de Girona, 1999.
Pròleg de Receptes de cuina amb naps de Cerdanya. Barcelona: Ajuntament de Ger-Societat Gastronòmica del Pirineu, 1999.
"Alimentació i cuina a Girona: miscel·lània d'aculturacions i intercanvis", dins Girona multicultural. Girona: Ajuntament de Girona, 2000.
Pròleg de La cuina dels Països Catalans, d'Eliane Thibaut-Comelade. Barcelona: Proa, 2000.
Pròleg del llibre Les litúrgies del menjar a les terres gironines, de Pep Vila. Girona: Diputació de Girona, 2000.
Pròleg d'Un receptari de l'antic monestir benedictí de Banyoles (segles XVIII-XIX), de Pep Vila ed. Banyoles: Ajuntament de Banyoles, 2000.
"Les bases de la cuina catalana. Fonaments d'una cuina nacional", dins Països Catalans segle XXI. Identitat, societat i cultura. Resolucions i propostes del III Congrés de Cultura catalana. Lleida: Edicions El Jonc, 2000.
"Les bases de la cuina catalana", dins Països Catalans i normalització cultural, III Congrés de Cultura Catalana. Barcelona: Editorial Mediterrània, 2001.
Pròleg del llibre Què hem menjat durant 15 anys. Girona: Associació del Personal de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, 2002.
Pròleg i receptes de Las nueces en la cocina mediterránea. Barcelona: California Walnut Commission-UAB, 2002.
Pròleg d'El carnaval de 'Escala, de Lurdes Boix. l'Escala: Ajuntament de l'Escala, 2003.
Text de gastronomia dins Conèixer les Illes Balears. Palma: Moll, 2003.
"La cuina de la masculinitat", dins Calçasses, gallines i maricons, de Josep–Anton Fernàndez i Adrià Chavarria (ed.). Manresa: Angle, 2003.
Textos per a Gran plats, grans cuiners, grans artistes, grans escriptors. Barcelona: ACCAT-Edicions 62, 2003.
Revisió i pròleg de Torrades. 365 receptes de pa torrat, de Joan Jofre Español. Valls: Cossetània, 2004.
"Apunts històrics de les aculturacions culinàries als Pirineus: productes i preparacions", dins Anthropologia pyrenaica, Actes del II Congrés Internacional Història dels Pirineus. Girona: Centre Associat de la UNED, 2004.
Revisió de Receptari de la Selva del Camp. Valls: Cosssetània, 2007.
Text per les Jornades Tècniques del Peix. Museu de la Pesca de Palamós-Universitat de Girona, 2007.