Biografia
Bernat Capó i Garcia neix a Benissa el 27 de juliol de 1928. De jove treballa en una empresa de transports, per la qual cosa no acaba els estudis de Dret.
La seva passió per les lletres comença ben aviat i ja des dels primers temps compagina la seva feina amb col·laboracions periodístiques. En la dècada de 1950 destaquen les que inicia als diaris Jornada i Levante. El 1956 és nomenat cronista oficial de Benissa. Serà després del Servei Militar, que fa a Palma, quan, instal·lat a Alacant entra al diari Información i això és l'inici d'una trajectòria que el porta a col·laborar amb nombrosos mitjans: Mediterráneo, Primera Pàgina, El Temps, Saó, entre altres. També treballa com a corresponsal de l'Agència EFE i de Radio Nacional. Més tard participa com a soci fundador en la sortida del Diario de Valencia i de Noticias al Día i és director del periòdic mensual El Poble de la Marina (1986-1991).
Els seus interessos literaris se situen des d'un començament en l'etnologia, tradicions i costums populars de la seua gent, convertint-se en divulgador i analista del tarannà de tot un poble. El seu conegut Costumari Valencià (1992-1994; 2009-2012) estudia la cultura popular des del rigor i l'admiració, la qual cosa ja havia tingut un precedent a Estampes pobletanes (1978). Però és la narrativa el gènere que més impuls ha donat a la seva ploma; de vegades amb rerefons històric, com ara Espigolant pel rostoll morisc (1980), d'altres amb la ficció com a objectiu: com a la novel·la La criminala (1986) o al recull de contes Cronicó de Sisé (1987).
Encara s'ha de destacar una altra dimensió de la figura de Bernat Capó i Garcia, el vessant cívic, el compromís, sovint expressat en els seus escrits o en actes públics de suport a la democràcia i a la recuperació històrica i política del poble valencià. Fruit d'aquesta tasca, que en tot moment es barreja amb la seva trajectòria literària i periodística, han estat diversos reconeixements, com atorgar el nom de Bernat Capó a la Biblioteca Pública de Benissa o la creació per part de l'Editorial Bullent del Premi de Cultura Popular Bernat Capó. També ha estat fundador de l'Associació Cultural Hispano-àrab d'Alacant i ha publicat obres en castellà amb les mateixes característiques temàtiques.
L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual és soci d'honor, li va retre homenatge el 2001 a Dénia pel conjunt de la seva obra. L'any 2013 el Consell Valencià de Cultura, del qual també és membre d'honor, li lliurà la Medalla de Plata de l'entitat. El 2016 fou Fill predilecte de Benissa i, a inicis del 2017, la Universitat d'Alacant li lliurà el Llorer d'Or.
Bernat Capó mor el 14 de març de 2017, a l'edat de vuitanta-nou anys.