S'amplia el projecte de foment de la lectura al País Valencià

El municipi del Pedreguer, a la Marina Alta, se suma des de febrer al projecte de foment de la lectura de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que promou el reforç del vincle dels més joves amb la lectura. 

La iniciativa, que va començar l'any 2017 a Barcelona amb el Casal d'Infants del Raval, ja es va ampliar a Santa Coloma de Gramenet, Manresa i Salt. Per fomentar la lectura es fan tallers en grups reduïts, on socis de l'AELC comparteixen la lectura de llibres amb infants i joves. En parlen, els escolten i els acompanyen amb l'objectiu de crear un espai per aprendre i valorar la lectura plegats. Es persegueix, d'una banda, que el contacte amb la literatura per a infants que tenen accés difícil als llibres. De l'altra, també es promouen valors com la tolerància i el respecte. A més a més, es treballen temes delicats que els poden envoltar, com ho són els desnonaments, la violència de gènere o el racisme.

Amb la incorporació del Pedreguer ja són cinc els espais que acullen aquestes sessions que organitza l'Associació. En aquest municipi, les sessions es fan el darrer dimecres de cada mes a la seu d'AJUDA'M (Carrer dels devots, 2). Es tracta de compartir la lectura amb infants, joves i les seves famílies, tot i que l'activitat és oberta i hi pot assistir tothom que ho desitgi. Les sessions són de 17 a 19 h i comencen amb un berenaret.

Programa
22 de febrer amb Pepa Guardiola — Històries fabuloses
29 de març amb Ester Vizcarra — Amaga't dels drons! Aventura a un futur ¿possible?
26 d'abril amb Carles Cano — Poemes i contes
21 de maig amb Mari Carmen Sàez Lorente — Parlem de llibre amb titelles
27 de setembre amb Tomàs Llopis — Bastard
25 d'octubre amb Miquel Puig Cuadau — Des del forat del pany
29 de novembre amb Anna Boluda — Una família ben especial
13 de desembre amb Francesc J. Pou — Juguem a fer POUemes

AJUDA'M és l'Associació de Jubilats d'Ajuda al Menor del Pedreguer, una organització sense ànim de lucre formada per mestres jubilats. El seu principal objectiu és col·laborar en la integració sociocultural de menors en risc d'exclusió social.

Fotografia: Pexels / Karolina Grabowska.