Reivindicant les autores dramàtiques patrimonials
L'objectiu del IV Seminari de Teatre de l'AELC, celebrat el maig de 2022, era l'aprofundiment i el record de l'obra de les autores dramàtiques patrimonials en català. Les ponències d'aquella jornada celebrada a l'Institut del Teatre ja es poden llegir en aquesta publicació.
El quadern divulgatiu número 71 de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana recull les idees presentades en el seminari sobre teatre, celebrat a Barcelona el 23 de maig de 2022, sota el títol de «Clàssiques: per una relectura de les autores dramàtiques patrimonials.» La publicació inclou:
- Una presentació de Sebastià Portell, president de l'AELC i coordinador del seminari
- Les ponències sobre el teatre de Víctor Català i Rosa Maria Arquimbau amb Julià Guillamon i Lluïsa Julià, moderades per Andreu Gomila
- Les ponències sobre el teatre de Maria Aurèlia Capmany i Mercè Rodoreda amb Montserrat Palau i Anna Maria Saludes, moderades per Marta Nadal
- Els textos de la rodona "Autores dramàtiques patrimonials als Països Catalans", moderada per Elisenda Guiu: "Autores dramàtiques patrimonials", de Mercè Ibarz; "Teatre d’autora en la primera meitat del segle XX al País Valencià", d'Isabel Marcillas-Piquer; i "La literatura dramàtica d’autores balears", d'Antoni Nadal.
El quadern es pot consultar a l'apartat de publicacions d'aquesta pàgina web en diversos formats digitals i també se'n pot recollir un exemplar en paper escrivint a aelc@escriptors.cat.
Publicacions de l'Associació
L'Associació edita diversos materials relacionats amb les activitats més rellevants i l'obra dels escriptors. Es poden consultar a l'apartat de Publicacions. A banda dels Quaderns Divulgatius, s'hi poden trobar els Retrats, que repassen la trajectòria dels guanyadors del Premi Jaume Fuster, i les Notícies Bibliogràfiques, una relació de les obres publicades cada any pels socis de l'entitat.