Les activitats de l'AELC a La Setmana
La Setmana del Llibre en Català arriba enguany a la trenta-setena edició amb activitats del 6 al 15 de setembre a la Plaça de la Catedral de Barcelona. Com cada any, i amb més propostes que mai, l'Associació participa en la programació d'aquesta trobada, un dels esdeveniments culturals que aplega més oferta de llibres del país. L'AELC organitza quatre activitats a la Plaça de la Catedral: el lliurament d'un premi i la nit d'autors dissabte 7 de setembre, una lectura mundial per la llibertat d'expressió dimecres 11 de setembre i una taula rodona sobre literatura LGTBI dissabte 14 de setembre.
Lliurament del Premi Aurora Díaz-Plaja
Amb el guardó, l'AELC premia el millor article d'anàlisi, estudis o investigacions publicats en qualsevol llengua en un mitjà de difusió general o especialitzat d'arreu del món, tant en suport paper com digital, que tracti sobre aspectes de literatura infantil i juvenil catalana, com estudis sobre autors, obres, moviments o èpoques, entre altres. L'acte consisteix en una conversa entre el guanyador i Marta Luna. Serà dissabte 7 de setembre a les 13h a l'escenari 2 de La Setmana. Consulta l'acte a l'agenda.
Nit de La Setmana
L'any passat, en l'edició 2018, es va organitzar per primera vegada una activitat en horari nocturn dins La Setmana amb una activitat organitzada per l'Associació que consistia en un recorregut de diferents accions literàries distribuïdes per diversos racons del recinte. A cada participant se li lliura una targeta que se segella en cadascun dels punts que visiti. Amb més de cinc segells, es pot recollir un obsequi. En aquesta trenta-setena edició es repeteix la vetllada, una proposta innovadora que va tenir molt d'èxit. Serà dissabte 7 de setembre de 21 a 23h.
Signatura de llibres dels autors de l'AELC
Paral·lament, en aquest mateix horari també s'ha previst que els autors de l'AELC amb títols publicats per editorials que hi participen puguin signar llibres. Hi trobareu Maria Català i Lali Ribera i Jordi Roig (mòdul 2); Gemma Lienas i Antoni Carrasco (mòdul 20); Joan Adell Álvarez, Agustí Segarra, Pilar Francès, Marta Silvestre, Roser Burgués i Salvador Casas (mòdul 35); Tònia Passola, Isabel M. Ortega Rion i Carles Duarte (mòdul 40); Anna Pantinat, Jordi Pàmias, Joan Carles González Pujalte i M. Magdalena Gelabert (mòdul 42); Carme Torras (mòdul 52); Irene Solanich (mòdul 54); Conxita Tarruell (mòdul 61); Cinta Arasa i Manel Pitarch (mòdul 12-13); Teresa Saborit i Berta Pardina Eroles (mòdul 22-23); Ramon Gasch i Teresa Sagrera (mòdul 38-39); Mercè Foradada (mòdul 44-45); Joan de Déu Prats (mòdul 55-56); Marta Pera i Jordi Romeu Carol (mòdul 9); Sílvia Jané Argenté (mòdul 8).
Lectura mundial per la llibertat d'expressió
Es tracta d'una iniciativa de lectura conjunta arreu del món per la llibertat d'expressió proposada pel Festival Internacional de Literatura de Berlín. Serà dimecres 11 de setembre a les 10.30h. Consulta l'acte a l'agenda.
LGTBI i queer: dels títols als continguts
Amb les novetats literàries de Pol Guasch, Tanta gana (LaBreu, ADiA, Edicions del Buc i Cafè Central) de Pol Guasch; Thais Morales i Carme Polina, Gent de ploma i malabú (Ajuntament de Barcelona); i Muriel Villanueva, Nines (Males Herbes). Modera Ricard Ruiz Garzón. Serà dissabte 14 de setembre a les 13h a l'escenari 1. L'acte és una de les prèvies que l'Associació prepara amb motiu del festival Qlit, que se celebra enguany els dies 25, 26 i 27 d'octubre.