L'AELC participa en la Diada de sant Jordi

A Barcelona, les cinc principals associacions de traductors (AELC, ACtt, ACEC, Aptic i Asetrad) van tenir la seva pròpia parada, a la Rambla de Catalunya, i al llarg del dia van organitzar diverses activitats per donar a conèixer la tasca dels traductors literaris entre els lectors i ciutadans. Entre les activitats que van dur a terme, van convidar els lectors a passar per la parada a traduir algun fragment original per després comparar la seva traducció amb la realitzada per un traductor professional, amb l’objectiu que poguessin conèixer i valorar la seva tasca. Els fragments de textos literaris amb la seva traducció i la menció de l’autor i del traductor o traductora es van exposar durant tot el dia a la parada. D’altra banda, a les sis de la tarda, hi va haver un recital de poesia amb traducció consecutiva des de diverses llengües al català i al castellà, llegida per un grup d’actors-rapsodes i també pels mateixos traductors.

A València, Acció Cultural del País Valencià, l'AELC, l'OCCC amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l'Associació d'Editors del País Valencià van organitzar, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, un recital que va comptar amb més de cinquanta escriptors i escriptores que van llegir un fragment d'un minut de la seva obra. L'acte, que va ser molt complet, va tenir un moment de record a la figura de Joan Fuster, i Pau Alabajos va fer un tast del seu darrer disc "Una trista, una amable, una petita pàtria".
 

Enguany les celebracions a tot el territori van tenir un caire reivindicatiu, amb la campanya "Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!" l’objectiu de la qual va ser aconseguir  que el 23 d'abril, escriptors, personalitats, ciutadans i ciutadanes, professionals dels mitjans de comunicació, duguessin posat el llaç, i que entitats, institucions, llibreries, associacions, federacions, centres educatius, ... etc. en posessin un a la seva façana per fer, així, pública la seva defensa de la llengua pròpia del país i la seva demanda, adreçada al govern de les Illes Balears, de retirada de l’avantprojecte de modificació de la llei de funció pública, i de retorn al consens que possibilità l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística.