La literatura catalana torna a la Plaça de l'Ajuntament de València
Per segon any consecutiu els llibres en català tornen a la Plaça de l’Ajuntament de València amb la 5a Plaça del Llibre, que tindrà lloc de l'1 al 5 de novembre
Durant cinc dies el centre neuràlgic de la capital del Túria es convertirà en un gran aparador del llibre en català i en un punt de trobada per als lectors que volen conèixer les novetats editorials en valencià i participar en l’ampli programa d’activitats que s’està perfilant, amb presentacions llibres, actuacions musicals, taules redones, tallers i activitats infantils. D'aquesta manera, la Plaça del Llibre es consolida com el gran esdeveniment de la literatura catalana a València.
La Plaça del Llibre té com a objectiu fer visible la literatura en català a València i està oberta a escriptors i editorials de tot l’àmbit lingüístic, fent especial esment a la literatura produïda des del País Valencià. La Plaça del Llibre és un projecte que vam iniciar el 2013 l'Associació d'Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià, en una iniciativa que intentava reemplaçar la manca de suport i les accions lesives, per part de les administracions valencianes, cap a la llengua i la cultura del país. L'èxit d'aquelles primeres convocatòries ha fet créixer any rere any la capacitat i la visibilitat de l'esdeveniment, i n'ha portat una rèplica a la ciutat d'Alacant. A més, per segon any, gràcies a la implicació de l'administració, ocuparà la Plaça de l'Ajuntament. La present edició està organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració, entre altres, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Ajuntament de València, les Biblioteques Municipals de València, Escola Valenciana, la Xarxa Vives d'Universitats i amb el suport de les universitats públiques valencianes, a més de les editorials i llibreries participants.
Hi participaran les llibreries Abacus (València), Ambreta Llibreria (València), Detroit Llibres (Alcoi), Llibreria El Puerto (Sagunt), Llibreria Seguí (València), La Moixeranga (Paiporta), Intertècnica (València), Somnis de paper (Benetússer), Tirant lo Blanch (València) i Trenta-cinc formiguetes (Alzira). Per part de les editorials, participen AdiA, Andana, Austrohongaresa de Vapors, Balandra, Comanegra, Combel, Drassana, Edicions 96, Bromera, Edicions del Buc, Edicions del Bullent, Edicions Sidillà, 3i4, Universitat de Barcelona, Editorial Barcino, Gregal, El Petit Editor, Fundació Sambori, Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació, Jo Llibre, Llegir en Català, L’Encobert, Lletra Impresa, N9O grup editorial, Onada, Pagès Editors, Perifèric, Pruna, Publicacions de la Universitat de València, Publicacions de la Universitat Jaume I, Publicacions de la Universitat d’Alacant, Sembra, Som Ara Llibres, Tabarca, Tàndem, Tivoli, Triangle Books, Vincle i Xarxa Vives.
Entre la gran quantitat d'actes previstos, amb la participació d'escriptors d'arreu del País Valencià i també de la resta de Països Catalans, el dia 4 de novembre l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana celebrarà un recital de lectures amb els seus socis a la Plaça del Llibre, que es farà públic amb la resta de programació d'aquí a uns dies.