Enric Lluch i Joan-Carles Martí i Casanova inauguren els Escriptors al Terrat de 2014
Aquest dijous Enric Lluch i Joan-Carles Martí i Casanova inauguren la temporada de 2014 del cicle Escriptors al Terrat, que organitza a València l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana amb la col·laboracio de l'Octubre CCC. El cicle té lloc a l'Octubre CCC (Sant Ferran, 12), a les 19:30h.
Com sempre, els convidats llegiran fragments de les obres que han publicat recentment, i seguirà un col·loqui amb la participació del públic.
Enric Lluch (Algemesí, 1949) és escriptor i professor. És membre del patronat inicial de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, i actualment n'ocupa el càrrec de Secretari.
Des de la dècada de 1990 ha creat una important producció en el camp de la narrativa infantil i juvenil, amb una setantena de títols reconeguts amb els principals guardons del país: el Premi Samaruc en dues ocasions, amb el llibre El rei Panxut redola i el rei Primal s'envola el 1992, i el 1998 amb el llibre Eugeni, un geni malgeni; en dues ocasions el Premi de la Crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana amb En quin cap cap?, el 1999, i el 2002 amb Si la gran deessa ho vol; el Premi Enric Valor del 2006 amb La Germanor del camí, el Premi Ciutat de Sagunt del 2010 amb Després del silenci, el Premi de teatre infantil Xaro Vidal el 2011 amb Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat i el Premi Carmesina del 2013 amb Els xiquets de la gorra, entre altres. Té obra traduïda a l'alemany, l'anglès, l'aranès, el castellà, l'èuscar, el francès, el gallec, el japonès, el portuguès i el xinès.
També ha escrit sobre temes històrics i s'ha encarregat de nombrosos llibres de text per a l'educació primària.
Joan-Carles Martí i Casanova (Marsella, 1958) llicenciat en traducció i interpretació, i diplomat en turisme, des de la dècada de 1970 manté una activitat excepcional en defensa de la unitat de la llengua i per la divulgació de la realitat lingüística i cultural del Vinalopó i Guardamar.
Ha estat president fundador d'El Tempir i del Casal Jaume I d'Elx, i de la Federació d'Organitzacions de Llengua Catalana. També ha impulsat intercanvis amb Occitània. A més del seu vessant com a activista, cal destacar la dedicació a la lingüística: és autor de nombrosos articles sobre llengua, sociolingüística i activisme, i ha publicat els treballs La transmissió de la llengua catalana al País Valencià: anàlisi dels censos lingüístics de 1986 a 2001 (2003), L’ús interpersonal del català entre el professorat d'Elx-Vinalopó i de l'Alacantí el curs 2008-2009 (2010) i el recull d'articles Des del Rovellet de l'ou d'Elx (2011). El 2013 apareix la seva primera novel·la, Els països del tallamar.
Juntament amb l'Assemblea de Docents de les Illes i la Viquipèdia en català és un dels nominats al Premi Martí Gasull d'enguany a l'exemplaritat en defensa de la llengua que promou Plataforma per la Llengua.