Tornen els Dilluns de l’AELC

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana presenta una nova edició dels Dilluns de l’AELC, un cicle de formació professional per als socis de l’entitat. Aquest any, el programa inclou cursos virtuals sobre documentació gràfica, revisió i correcció, gravació de vídeos, recursos lingüístics de l’IEC i oratòria.

Les sessions seran els dilluns de 16 a 18 h a través de Zoom, gratuïts i per a socis de l’AELC. Per assistir a algun dels cursos, cal inscriure-s’hi a través d’aquest formulari

Eines per a obtenir imatges i conèixer-ne els usos públics
7 d’octubre de 2024, amb Òscar Bagur, dissenyador i editor de Punctum.
Sessió pensada per aprendre fonts de documentació gràfica, per exemple, bancs d’imatges amb una oferta útil per a la promoció de llibres (edició de cobertes i material promocional), i per conèixer la legislació bàsica que en permet fer un ús públic.

Com corregir en Microsoft Word i generar PDF
21 d’octubre de 2024, amb Xavier Albons, tècnic dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona.
Sessió que permetrà conèixer eines del Microsoft Word que poden ser molt útils en la revisió d’originals, com ara el sistema de control de canvis i les opcions d’exportació de documents en format PDF.

Gravació de vídeos
4 de novembre de 2024, amb Sara Serrano, responsable de comunicació de l’AELC.
Sessió dedicada a la creació i edició de vídeo per a la promoció literària: formats, programes, xarxes socials i consells pràctics.

Recursos lingüístics de l’Institut d’Estudis Catalans
18 de novembre de 2024, amb David Ordóñez, tècnic de la Secció Filològica.
Aquesta sessió, concebuda com a continuació de la del 29 de gener, presentarà els recursos lingüístics en línia del web de l’IEC i, en concret, mostrarà com fer cerques simples i complexes en el Corpus Textual de la Llengua Catalana i en la Base de Dades Lexicogràfica.

De la ploma al faristol. Recursos d’oratòria
2 de desembre de 2024, amb Josep M. Castellà, professor de l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra.
Sessió pràctica sobre com passar de la silenciosa tasca de la ploma a una presència de la veu que sigui sonora i vibrant en xerrades, col·loquis, taules rodones, entrevistes o declaracions als mitjans de comunicació.

Aquesta activitat té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Fotografia: AELC.