Conversa amb Narcís Comadira pel XX Premi Jaume Fuster
Tot i que Narcís Comadira va rebre el XX Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana l'any 2020 no se li havia pogut dedicar un acte per la situació generada per la Covid-19. Ahir, 5 d'abril, es va organitzar una conversa amb l'escriptor, Esteve Miralles i Jordi Cornudella per celebrar el guardó i compartir amb els assistents el retrat que l'AELC li ha dedicat.
Recupera l'acte en fotografies
Anna Pantinat, vocal de l'AELC i poeta, va presentar l'acte celebrat a la Biblioteca de Catalunya. L'autor homenatjat va conversar amb el professor i l'editor a l'entorn de la seva vida i obra i va recitar nombrosos poemes davant d'unes vint-i-cinc persones. L'AELC també va posar a disposició del públic exemplars del retrat que es dedica a l'autor que rep el Premi Jaume Fuster, que en aquest cas ha escrit Esteve Miralles. La publicació està disponible també en formats digitals a l'apartat de publicacions de l'Associació
Narcís Comadira (Girona, 1942) és poeta i pintor. També ha exercit altres disciplines artístiques o relacionades amb l'art, com la dramatúrgia, la traducció, l'article periodístic, la crítica literària, l'estudi de la història de l'art, l'arquitectura i la publicitat. La seva lírica tendeix, a través d'un progressiu rigor mètric i lingüístic, cap a les formes clàssiques, la contemplació, la reflexió i la ironia. Valora el mestratge de la poesia de Gabriel Ferrater, de Josep Carner i de J. V. Foix. De la faceta de traductor, sobretot de l'italià i de l'anglès, cal remarcar les antologies de poetes italians i obres de G. Bassani, E. de Filippo, L. Pirandello, W. H. Auden i R. Rowell. El 1991 es va iniciar com a dramaturg. Ha estat guardonat amb premis com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona, el Crítica Serra d'Or en diverses modalitats i el Nacional de la Crítica. És soci d’honor de l’AELC i va rebre el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana l'any 2020. Més informació sobre la trajectòria de l’autor.
Fotografia de portada: © Carme Esteve / AELC