Convocatòria: II Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona convoquen, amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el PEN Català, el II Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat: Modernitat versus Postmodernitat, que se celebrarà a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona del 2 al 5 de desembre del 2025.

Després que el I Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat (1968-2023) fixés una explicació general de la gran diversitat de fenòmens constitutius de la literatura catalana de l'època postmoderna, el segon es planteja com una trobada acadèmica per estudiar els principals aspectes que permeten establir un marc diferencial entre la literatura catalana moderna i la postmoderna.

És per això que s'obre la crida a presentar propostes de comunicació a tots els investigadors que estiguin fent recerca en aquest àmbit. Les propostes s'han d'enviar abans del 15 d'octubre de 2024 al correu cong.postmodernitat@ub.edu en format PDF seguint les indicacions següents:  

  • Cada proposta ha d'incloure en un sol arxiu PDF un títol, un resum de 2.000 caràcters aproximadament, una llista d'entre quatre i vuit paraules clau, una llista de referències bibliogràfiques sobre el tema de la comunicació i un resum biobibliogràfic de la trajectòria de l'autor de mitja pàgina.
  • Les comunicacions han de tenir per objecte l'estudi de contrastos entre autors, obres, recursos, tendències, àmbits, etcètera, de la literatura moderna i la postmoderna. No s'acceptaran comunicacions que estudiïn aspectes de la literatura moderna o de la literatura postmoderna sense relacionar-los.
  • La presentació oral de les comunicacions serà d'una durada màxima de 20 minuts.
  • Està previst que els resultats del congrés serveixin per confeccionar un llibre. Totes les comunicacions presentades al congrés podran publicar-se en aquest llibre, on podran tenir una llargada màxima de 50.000 caràcters, a part de la bibliografia. Caldrà, però, que passin l'avaluació interna dels editors del volum i una doble avaluació externa cega. Se’n valorarà la qualitat i l'adequació i en resultarà un informe que en recomani la publicació sense canvis, la publicació amb canvis o l'exclusió del volum.

Tota la informació sobre la crida a la participació es pot trobar en aquest document. A la pàgina web del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona també es poden consultar els detalls del II Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat.

Fotografia: disseny del cartell del congrés.