Congrés Internacional de Ciència i Ficció, del 2 al 5 de setembre

La Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia organitzen un congrés d'àmbit internacional amb el títol «Ciència i ficció. L'exploració creativa dels mons reals i dels irreals», amb l'objectiu d'analitzar i debatre les relacions entre ciència i ficció (literatura, teatre, cinema, arts plàstiques, etc.) i situar-les dins l'àrea d'interès de l'àmbit acadèmic català.

Hi col·laboren l'AELC i la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, Fundació Pedrolo, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut d’Estudis Catalans, el PEN Català, la Societat Hispànica Jules Verne, la Societat Catalana Jules Verne, el Ter-Cat, Universitat Autònoma de Barcelona.

El congrés tindrà lloc del 2 al 5 de setembre. Els tres primers dies se celebrarà a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona (C. del Carme, 47) i el darrer dia es traslladarà al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (Av. Víctor Balaguer, s/n).

Els àmbits científics del congrés són ciència i ficció, la condició humana i el cosmos, la ciència-ficció en l'àmbit docent i la ciència-ficció fora del llibre. Les llengües oficials del congrés seran les llengües romàniques i l'anglès. Hi ha confirmades prop de trenta comunicacions que es dividiran en nou sessions segons cada àmbit.

La conferència inaugural anirà a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, sobre «Lletres i tecnociència», el dimecres 2 a dos quarts d'onze. L'endemà, a dos quarts de sis, Carme Torras (CSIC-UPC) pronunciarà la conferència «Confluència de ciència i ficció en la robòtica actual». Jean-Pierre Laigle s'encarregarà de la conferència de clausura, el dissabte 5 a les onze, amb el títol «La vie dans la haute atmosphère». També hi haurà una visita guiada a la Biblioteca de Catalunya i exposicions d'una mostra del fons d'Isaac Asimov de la Biblioteca de Catalunya, de la col·lecció de «Targetes telefòniques de ciència-ficció» de Jean-Pierre Laigle i «Pedrolo i la ciència-ficció» de la Fundació Pedrolo a l'IEC; i «Fons de ciència-ficció vuitcentista de la biblioteca» a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer.

En aquest enllaç podeu consultar el programa: https://cienciaificcio.wordpress.com/programa/

La quota general d'inscripció com a assistents és de 20€, es pot fer per transferència bancària (més informació) fins al dia mateix de la inauguració.


Trobareu tota la informació a l'enllaç https://cienciaificcio.wordpress.com