Converses compartides amb Jovi Lozano-Seser i Susanna Rafart

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) promou converses entre els autors que participen en el programa Lletres Compartides, un espai d'intercanvi literari que implica bona part dels territoris de parla catalana. En aquest cas, amb Jovi Lozano-Seser i Susanna Rafart.

Mira el vídeo

En aquesta conversa, els autors parlen de la hibridesa dels gèneres literaris, que tots dos han practicat, del simbolisme que tenen els llocs en les seves obres, de viatges literaris o de la relació amb la tradició i amb la literatura contemporània.

Jovi Lozano-Seser (Ondara, 1979) és periodista, escriptor i comunicador. Va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat de València i és conductor d'Els Matins de la ràdio La Veu d'Ondara. És autor dels contes de Sis contes i una novel·la incerta (Edicions del 96, 2010), Efectes secundaris (Edicions del Bullent, 2011), Últimes existències (Bromera, 2012) i Pedres que han de ser remogudes (Bromera, 2019), pels quals ha rebut premis com el Soler i Estruch de narrativa o el Ciutat de València de narrativa.

Susanna Rafart (Ripoll, 1962) és poeta, narradora i traductora. És llicenciada en filologia hispànica i catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit, entre d'altres, els poemaris Pou de glaç (Proa, 2022), Baies (Proa, 2005), D'una sola branca (Proa, 2021). Ha guanyat premis com el Carles Riba o el Cavall Verd. 

Anna Ballbona (Montmeló, 1980) és escriptora i periodista. Ha publicat les novel·les No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020) i Joyce i les gallines (Anagrama, 2016), els poemaris La mare que et renyava era un robot (Galerada, 2017) i Conill de gàbia (La Breu Edicions, 2012), i l'assaig Elles competeixen (Ara Llibres, 2022). Des de 2023, presenta i condueix les converses de Lletres Compartides que promou l'AELC.

Lletres Compartides
Per tercer any consecutiu, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària, l'Institut Menorquí d’Estudis, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l'Oficina Pública de la Llengua Catalana, impulsen Lletres Compartides, un programa per entendre els territoris de parla catalana com un gran espai literari comú. Es tracta d'un projecte pensat a llarg termini que permet consolidar un espai literari compartit entre els diversos territoris de parla catalana. Enguany Lletres Compartides ha renovat completament la nòmina d'autors que hi participen i, a més a més, s'hi han adherit l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, l'Associació d'Editors del País Valencià i els Editors de les Illes Balears Associats per reforçar el vincle del sistema literari d'arreu dels territoris que formen part del programa.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. Per això, l'Associació està enregistrant entrevistes amb els autors convidats, per contribuir a la conversa de la literatura catalana i per posar a disposició dels lectors noves propostes.

També pots recuperar les converses de l'any 2023 a la llista de reproducció de Lletres Compartides del canal de YouTube de l'AELC, amb converses entre Carlos Minuchin i Joan Todó, entre Teresa Broseta i Mònica Ortega i entre Maria Teresa Ferrer i Albert Pijuan.

Fotografia: AELC.