Francesc Mompó i Pepa Guardiola, Escriptors al terrat

Els escriptors valencians de literatura infantil i juvenil Francesc Mompó i Pepa Guardiola el 27 de maig van ser els protagonistes d'una nova sessió d'Escriptors al terrat, cicle que organitza l'AELC amb periodicitat mensual a València, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12).

Francesc Mompó (l'Olleria, Vall d'Albaida) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació i treballa com a professor de valencià en un institut de l'Horta. És autor de llibre de poemes però sobretot de novel·la infantil i juvenil. Així, ha publicat el poemari Viàtic marí -premi la Forest d'Arana (1994)- i la trilogia d'èxit que componen les novel·les Els ulls del llac, L'ull de Zeus  i Terra de déus. Altres obres seves de narrativa són L'Elegit, Els greixets, Amable, Uendos i Camí d'amor. A banda de la seva tasca docent i de la literatura, Mompó també col·labora amb la revista Arana fent articles de crítica literària; ha participat en llibres d'homenatge a Vicent Andrés Estellés, Joan Brossa o Joan Valls i Jordà; i ha publicat poemes a diverses revistes del país, com ara Tendur o On brama la tonyina.

Pepa Guardiola (Xàbia, 1953) és mestra d'ensenyament primari des del 1974. Com a escriptora ha conreat principalment el gènere de la narrativa de temàtica infantil i juvenil. Els seus primers treballs són El llop i la cogullada i Contes de Riu-rau. Després és antologada a diversos llibres col·lectius, com ara Nou narradors de la Marina Alta (1990). Després d'haver participat en diversos concursos literaris, aconsegueix el Premi Carmesina 1991 amb la novel·la infantil L'engruna de cristall (1992). A continuació, publica Històries menudes (1993), La bola de pol·len (1993), El talismà del temps (Premi Samaruc 1995), Collidors de neu (Premi de Literatura Infantil i Juvenil Mediterráneo 1994) o La clau mestra (1997), només per citar-ne alguns. A més d'aquesta prolífica producció ha col·laborat i col·labora amb diverses publicacions periòdiques i revistes, com ara El Poble, El llaüt de Xàbia o CLIJ.