Qui són els finalistes del Salvador Iborra 2020?
La tercera edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra té deu finalistes, que treballen plegats en una formació sense saber qui és el guanyador fins al dia del lliurament. Dijous 10 de desembre a les 18 h serà l'acte per conèixer el guanyador de la tercera edició del premi, amb els finalistes, les institucions convocants i Jansky. Serà virtual i es podrà seguir al canal de Youtube de l'AELC. Mentrestant, qui són els finalistes?
Juma B. Barratxina (Matadepera, 1994) és coeditor de la revista Poetry Spam. Actualment s'arremanga les mànigues amb Joan Deusa per tirar endavant el tercer i darrer número, que serà fílmic. Escriu ressenyes al Fanzine Avalon. Publica, junt amb Carla Marco, el Manifest Necrolarval, en el pamflet llibertari "La Tempesta". És fundador i soci d'una fàbrica cooperativa d'olis i ceres perfumades a Penáguila (Alcoià), el seu poble d'origen matern.
Roser Bastida Barau (Gavà, 1989). Farmacèutica especialitzada en comunicació científica. L’any 2014 va publicar el poemari Ballant amb l’heura (Témenos), primer premi Jove Niu d’Art Poètic. El 2012 va guanyar el VII Premi Envers de poesia de la Universitat de Barcelona. Li agraden la poesia i els exemples.
Mireia Casanyes Dalmau (Valls, 1998) és poeta i ha fet Estudis Literaris a la UB. Actualment es dedica a la recerca i a la traducció i estudi d'autores com Gertrud Kolmar i Unica Zürn, i cursa Joieria Artística a l'Escola Massana. El seu interès per la poesia del segle XX la duu a teixir diàlegs entre l'escriptura, les arts visuals i les arts del foc.
Jèssica Ferrer Escandell / F. Escandell (Eivissa, 1993). Cul-remena de professió. No escriu (poesia, prosa) ni tradueix (Lois Pereiro, Poesia última d'amor i malaltia a Edicions del Buc) més perquè li agrada massa ballar. Ensenyar català l'ha dut a l'altra punta del món (Universidade de Sao Paulo), però ara torna per fer-se arbre d'aèries arrels.
Sergi García Lorente (Barberà del Vallès, 1994) és realitzador audiovisual especialitzat en vídeo-poesia i documental d'assaig, fotògraf de retrat artístic, locutor de veu en off narrativa i publicitària, redactor publicitari, periodístic i de crítica cinematogràfica i endreçador de paraules o escriptor de poesia. Ha publicat Hazte el muerto, V Premi de Poesia Valparaíso.
Irene Gómez Diéguez (Sant Vicenç dels Horts, 1999) és graduada en Arts Liberals per la Universitat d’Essex. Endreça i desendreça paraules els dies senars i li agrada la poesia visual, el joc intertextual, la carabassa al forn i el seu acordió.
Jeroni Mas Fiol (Sant Jordi, 2002) està cursant actualment estudis de català i espanyol a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha assistit a cursos de coral i interpretació al Teatre Sans, Teatrèmol i el Teatre Principal de Palma. A més, ha publicat diversos relats i poemes al Recull de literatura i foto jove i ha participat en recitals a Mallorca i Barcelona.
Carla Marco (Barcelona, 2000). Estudiant de medicina que comença a escriure poesia al 2019 fruit d’una pulsió interna i l’eterna sensació de desencaix envers el món que habita. Guanyadora del premi de relat breu i poesia per a joves 2020 de l’Ajuntament de Centelles, ha participat també en el segon volum de Poetry Spam. Aviat serà antologada al pamflet llibertari La Tempesta, editat per La Calúmnia.
Júlia Mérida (Mallorca, 1995) és professora de música i musicòloga. Guanyadora del tercer Concurs Imagina un amor convocat per l’AELC amb el relat «El llibre blau», actualment es dedica a enllestir també la seva primera novel·la. Els temes que explora a través de l’escriptura són la insularitat, l’amistat, la infància i el pas del temps.
Laura Torres Bauzà (Marratxí, 1990) és llicenciada en Belles Arts i doctoranda en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys, ha entremesclat la seva producció plàstica amb l'escriptura. Ha mostrat la seva obra a espais com La Casa Encendida (Madrid) o el Centre Cultural la Capella (Barcelona). El 2016 va ser guanyadora del premi Amadeu Oller amb el poemari L’inhabitable. Foto: Núria Guerra