XXXII Seminari sobre la Traducció a Catalunya
L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana celebra un any més el Seminari sobre la Traducció a Catalunya. Enguany porta per títol «El(s) benefici(s) del dubte» i es farà a l'Ateneu Barcelonès.
El programa
09.30 h — Recepció i acreditació dels assistents
10.00 h — «Traduint el soroll en terres d’incertesa». Conferència inaugural de Manel Ollé. Presenta: Jordi Martín Lloret
11.00 h — «El repte i l’exercici del dubte». Amb Maria Bosom, Albert Nolla i Mireia Vargas. Modera: Marina Porras
12.00 h — Cafè
12.30 h — «Tradueixo, ergo dubto». Discussió a l’entorn d’un fragment de Virginia Woolf. Modera i dubta: Dolors Udina. Tradueixen i dubten: Carme Camacho, Carlota Gurt, Xavier Pàmies i Marta Pera Cucurell (Aquesta activitat forma part d’un programa de difusió dels Premis Nacionals de Cultura impulsat pel CoNCA.)
14.00 h — Clausura del Seminari
Consulta el programa en PDF amb les biografies dels participants.
La trobada es fa a la sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6, 2a planta). La inscripció és obligatòria i gratuïta per als socis de l’AELC, de l’Ateneu Barcelonès i per als estudiants de les facultats de Traducció (altres participants: 10 €).
Enguany també es recupera el dinar tradicional del seminari, que es farà en acabar l'acte al jardí de l'Ateneu Barcelonès. El menú té un cost de 25 €.
Formulari d'inscripció tancat. Aforament complet.
El seminari és un espai únic de debat pel fet que aplega professionals de la traducció, professors i alumnes de les facultats de traducció següents: la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de Vic, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona, les quals col·laboren activament cada any en la definició del programa del seminari, conjuntament amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Aquesta edició compta, a més, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), i amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès.