QLit 2023. Festival de literatura queer
Barcelona
El QLit és un punt de trobada i reflexió de persones lectores, escriptores i crítiques, i també de persones interessades en la temàtica LGBTI+. Comissariat per Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón, el festival reuneix alguns dels noms més destacats de l'art i l'activisme LGBTI+. El ventall d'activitats és divers, combinant la reflexió i l'anàlisi amb l'experimentació i amb moments per a la festa. Enguany se celebra del 19 al 21 d'octubre al Centre LGBTI de Barcelona (Comte Borrell, 22).
Dijous 19 d’octubre
17.30 h — Conversa sobre llenguatge no binari. Amb Jun Moyano i Rudolf Ortega. Modera Míriam Martín Lloret
18.45 h — Literatura en comunitat: clubs de lectura queer i feministes. Amb Hèctor Martínez (Assemblea Atzagaia), Josep Pintat (Llibreria La Carbonera) i Laura Pla Aumatell (Biblioteques de Barcelona). Modera Maria Escalas
Divendres 20 d’octubre
17.30 h — Orgull, lluites, resistències. Conversa amb Martí Sales i Juny Siva. Modera Jessica Pulla
18.45 h — Orgull editorial: com construir un catàleg amb sensibilitat LGBTI+. Amb Manolo Gil (Vincle), Aida Iglesias de Prada (Pol·len) i Anna Roca (L’Agulla Daurada). Modera Júlia Bertran
Dissabte 21 d’octubre
12.00 h — Lliurament del VI Premis Imagina un amor de narrativa en llengua catalana de LGBTI+
12.30 h — Recital poètic amb Nora Albert i Manuel Forcano
17.00 h — Contacontes drag king amb Faraonix (activitat infantil)
18.15 h — Un boom de literatura gai? Conversa amb Adrià Aguacil, Gerard Guix i Francesc Soler. Modera Marina Vivó
20.30 h — Llibre dels homes: Akelarre pòetic a La Calders. Amb Cati Coll, Maria Isern, Dolors Miquel, Laura G. Ortensi i Raquel Santanera. Després, fi de festa amb Roba Estesa (format acústic amb veu, guitarra i violí). Aquesta activitat tindrà lloc a La Calders (Passatge de Pere Calders, 9, Barcelona)
Durant el festival hi haurà parada de llibres de les llibreries Antinous i Prole.
També pots consultar el programa en PDF
No cal inscripció prèvia per assistir als actes. Les sessions es podran recuperar més tard en vídeo al canal de YouTube de l'AELC.
Aquesta activitat té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.